Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною світу за версією журналу TIME

Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною світу за версією журналу TIME.

Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною світу за версією журналу TIME. Фото: Офіс президента

Події
19 травня 2022 23:36

За допомогою голосування читачі американського журналу TIME визнали президента України Володимира Зеленського одним з найвпливовіших людей року. Він очолив рейтинг в опитуванні TIME100 2022 року. За українського президента віддали голоси більше ніж 3,3 мільйона читачів.

Про це повідомило видання TIME.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому, вважалося що у Володимира Зеленського немає політичного досвіду. Проте після початку війни він вийшов на світову політичну арену та згуртував лідерів на підтримку України.

- Ти розумієш, що вони спостерігають... Ти символ. Ти дієш тим шляхом, яким має діяти глава держави, - сказав  Зеленський інтерв'юеру Саймону Шустеру про свою роль у війні.

На другому місці опинився генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск. За нього віддали свої голоси 3,5% читачів. У грудні Маск був названий "Людиною року 2021" за версією журналу TIME за його вплив на "життя на Землі і, можливо, життя за межами Землі". Ілон Маск і цього року продовжує потрапляти в заголовки газет, особливо коли вирішив купити Twitter за 44 мільярди доларів.

Третім у рейтингу став прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон з 3,4% голосів. На початку року Джонсон зіткнувся з негативною реакцією і був оштрафований поліцією, коли з’явилася новина, що він порушив правила карантину, відвідавши святкування Дня народження у своєму офісі на Даунінг-стріт у червні 2020 року. У квітні Борис Джонсон вибачився за це, але сказав, що не свідомо порушував правила.

Слідом за Джонсоном з 3,2% голосів були медичні працівники, які залишаються вирішальними в поточній боротьбі з COVID-19.

П'яте місце посів президент США Джо Байден, отримавши 3,1% голосів. Протягом останнього року адміністрація Байдена керувала відповіддю США на вторгнення Росії в Україну, призначила Кетанджі Брауна Джексона до Верховного суду і зіткнулася з тиском, коли він намагався проштовхнути свій порядок денний через розділений Конгрес на тлі загроз інфляції та зміни клімату.

Повний список TIME100 найвпливовіших людей на 2022 рік буде опублікований 23 травня, коли редактори TIME остаточно його сформують.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Володимир Зеленський виступив на самміті НАТО рівно через місяць з початку війни. Під час свого виступу президент закликав Альянсь надати Україні військову допомогу в обсягах, що дозволяють українській армії протистояти військовому арсеналу РФ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах