Як минула ніч і що за обстановка в Одесі та області на ранок

Як минула ніч і що за обстановка в Одесі та області на ранок.

Як минула ніч і що за обстановка в Одесі та області на ранок. Фото: facebook/pryamiy

Події
20 травня 2022 08:19

Ніч із 19 на 20 травня в Одесі та Одеській області пройшла спокійно, без обстрілу. Але ворог постійно загрожує регіону ракетними ударами. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

З його слів, економіка Одеської області продовжує працювати на оборону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти стали визнавати свої втрати на острові Зміїний. Цей факт озвучили на похороні одного з матросів, репортаж про які опублікували у санкт-петербурзькому виданні "Фонтанка".

Так, 18 травня на Смоленському цвинтарі ховали 24-річного старшину другої статті Олексія Федорова. Його брат розповів, що "7 травня група російських військових перебувала на патрульному катері в Чорному морі біля острова Зміїний. Ракета потрапила в катер, підійшов другий, його теж підбили. На рятувальних плотах їх (екіпаж двох катерів) розкидало морем".

Згідно з ранковою інформацією Генштабу, на Бессарабському напрямку ситуація залишилася без істотних змін.

Корабельні угруповання противника у Чорному та Азовському морях продовжують блокування цивільних суден.

Оперативне командування "Південь" у своєму нічному зведенні повідомило, що на Одещині продовжуються контрдиверсійні заходи, а також протидія псевдомінерів. Правоохоронці затримали жителя Миколаївщини, який напередодні поширив неправдиву інформацію про підготовку вибуху в одному з парків та кількох адмінбудівлях Одеси.

Ситуація на кордоні з невизнаним Придністров'ям стабільно контролюється силами оборони.

Корабельні угруповання у Чорному морі продовжують тримати під загрозою ракетні удари як півдня України, так і інші регіони. Не виключено застосування ракетних комплексів із Криму та стратегічної авіації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах