В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію в Одеському регіоні зараз

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію в Одеському регіоні зараз.

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про ситуацію в Одеському регіоні зараз. Фото: zsu.gov.ua

Події
31 травня 2022 14:14

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли про поточну обстановку на півдні України станом на ранок 31 травня. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу відомства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обстановка в Одеській області та в морі


У Чорному морі суттєвих змін немає. Ракетний фрегат продовжує утримувати під загрозою удару територію України. Загальна обстановка на Одещині стабільна та контрольована. У Придністров'ї суттєвих змін у діяльності та становищі оперативної групи російських військ немає.

Обстановка на Півдні України

У Херсонській області продовжуються бойові дії та обстріли. Багато населених пунктів без електропостачання, води та газу. Область потребує медикаментів та гуманітарної допомоги.

Противник без успіху у просуванні вперед, зміцнюється на оборонних рубежах, ховає техніку та підрозділи у населених пунктах, прикриваючись мирними мешканцями.

Триває обстріл населених пунктів Миколаївщини реактивними системами залпового вогню "Смерч" та "Ураган". Вночі завдали удару по Очакову. Пошкоджено газову трубу газорозподільної станції та місцевий хлібозавод. Пожежу оперативно загасили, жертв та загрози витоку газу немає.

У Миколаєві знову понівечені житлові будинки, ворог підступно покривав вогнем спальний район міста вночі. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Ворожою артилерією обстріляно Воскресенську, Галицинівську, Шевченківську громаду. Є постраждалі. Інформація уточнюється.

У Широківській громаді зруйновано сім житлових будинків, фермерське господарство, їдальню. Пошкоджено 15 житлових будинків.

Наші успіхи

Протягом ночі наші ракетно-артилерійські підрозділи скоротили кількість окупантів на 16 одиниць, знищили їхню самохідну артустановку, чотири броньовані та п'ять інших машин. Також наші військові розбили пункт управління БПЛА, склад боєприпасів, склад паливно-мастильних запасів ворога.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах