Чи зможуть суди надсилати повістки через "Дію"

Чи  зможуть суди надсилати повістки через «Дію»

Чи зможуть суди надсилати повістки через «Дію» - фото: diia.gov.ua

Події
31 травня 2022 15:53

Багато українців вимушено поїхали з країни під час війни. Це відобразилося на процесі здійснення правосуддя. Але незважаючи на це, суди України продовжують працювати.

27 квітня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, за яким суди матимуть можливість надсилати повістку через мобільний додаток "Дія". А також електронну версію судового рішення по справі і виконавчі документи.

Але, як повідомили у прес-службі "Дія", в самому додатку – це не повістка, а додаткове інформаційне повідомлення, яке не замінює судовий порядок, коли повістка приходить у загальному порядку.

Для отримання таких документів потрібно бути учасником судового процесу та авторизуватись через Єдиний державний веб-портал електронних послуг або через мобільний застосунок "Дія".

Також раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що українці, які покинули Україну, можуть бути присутніми на судовому засіданні онлайн та підписувати необхідні документи за два кліки з підписом у смартфоні. Інструкція, як зробити Дія.Підпис, тут.

Нагадаємо, для підприємців створили єДекларацію — новий документ на порталі "Дія". Він буде діяти тільки в період воєнного стану і замінить 374 види дозволів та ліцензій, які потрібні для роботи бізнесу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах