На порталі "Дія" можна отримати витяг про місце проживання

На порталі "Дія" можна отримати витяг про місце проживання.

На порталі "Дія" можна отримати витяг про місце проживання. Фото: t.me/zedigital

Події
06 червня 2022 20:27

Відсьогодні, 6 червня, на порталі "Дія" з'явилась послуга, за допомогою якої можна отримати витяг про місце проживання за одну хвилину.

Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, цей витяг потрібен, для того щоб отримати кожну четверту адміністративну послугу в нашій державі. Це правило діє з 1 грудня минулого року для власників паспортів-книжечок та ID-карток. Без витягу з реєстру територіальної громади неможливо оформити шлюб, стати на військовий облік або влаштувати дитину до садочка чи школи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Раніше цей витяг можна було отримати у відповідних органах реєстрації, відстоявши довгі черги. Тепер же замість паперової довідки вступає в дію електронний витяг, який за пару кліків можна завантажити з "Дії".

Для отримання витягу потрібно:

  • зареєструватися або авторизуватися на порталі "Дія";
  • обрати послугу "Витяг з реєстру територіальної громади";
  • натиснути "Отримати витяг". 

Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи іншому зручному носії, щоб мати завжди під рукою.

Михайло Федоров обіцяє незабаром запустити таку ж послугу і в застосунку. Також міністерство вже працює над тим, щоб кожна установа могла бачити місце реєстрації того чи іншого громадянина України в режимі онлайн.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що українці можуть одночасно оформити паспорт у вигляді ID-картки та закордонний паспорт. Така послуга коштує 1 105 гривень. Документи виготовляються протягом 20 робочих днів. Якщо паспорти потрібні швидше, протягом 7 робочих днів, то заплатити доведеться 1 583 гривні. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах