Окупанти закріплюються на Зміїному та шукають способи висадки десанту в Одесі.

Окупанти закріплюються на Зміїному та шукають способи висадки десанту в Одесі.

Окупанти закріплюються на Зміїному та шукають способи висадки десанту в Одесі. Фото: dpsu.gov.ua

Події
08 червня 2022 15:24

Російські війська зміцнюють бойові позиції на тимчасово захопленому острові Зміїний та вишукують варіанти висадки десанту на узбережжі Одеської області. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Укрінформ.

На брифінгу керівника об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталії Гуменюк стало відомо, що корабельне угруповання РФ поки що не проявляє активності: намагається тримати дистанцію від узбережжя, пам'ятаючи про можливість вогневої поразки підрозділами ЗСУ, як це було з крейсером "Москва". Тим не менш, вороги розміщують озброєння та намагаються зміцнити свої позиції на острові Зміїний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, ворог на острові вже встановив кілька систем протиповітряної оборони, щоб уберегти свій корабельний склад від атак із берега.

Крім того, росіяни вивели на острів десантні великі кораблі. Хоча десантну операцію, анонсовану ще на початку повномасштабного вторгнення, досі не проведено, все ж кілька спроб висадки було відбито підрозділами ЗСУ.

"Поки що бачимо, що ворог все ще вишукує варіанти для проведення на узбережжі Одещини або диверсійної операції, або десантної", - зазначила прес-секретар сил оборони півдня.

Гуменюк наголосила, що військовослужбовці ЗСУ впевнено обороняють північно-західне узбережжя Чорного моря та закликала громадян не заважати силам оборони виконувати свою роботу.

Нагадаємо, що в готовності до атак у морі знаходяться чотири ракетні кораблі, споряджені 36 ракетами "Калібр".

Також ми повідомляли про те, що розмістили загарбники на Зміїному.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах