Труханов розповів, що думає про перейменування Пушкінської: на це відреагували до РФ

Труханов розповів, що думає про перейменування Пушкінської: на це відреагували до РФ.

Труханов розповів, що думає про перейменування Пушкінської: на це відреагували до РФ. Фото: Марины Повертайло

Події
20 червня 2022 08:25

Мер Одеси Геннадій Труханов висловився проти перейменування вулиці Пушкінської у місті. Також він заявив, що його непокоїть зростання ненависті до всього російського. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на коментарі The New York Times. За його словами, Одеса є міжкультурною столицею України.

"Ні. Я б цього не підтримав. Одеса є міжкультурною столицею України. Мене непокоїть зростання ненависті до всього російського", – відповів Труханов на питання про перейменування вулиці Пушкінської.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Водночас він не виключає, що Путін може завдати удару по центру Одеси, де зосереджено пам'ятки архітектури та культури.

"Той, хто здатний на Бучу, Маріуполь, на те, що відбувається поблизу Миколаєва, здатний на все. Цьому ми навчилися", – сказав мер Одеси.

Зазначимо, що російські пропагандистські ЗМІ одразу підхопили цю думку та стали тиражувати.

Нагадаємо, що спочатку Пушкінська так не називалася. На перших планах міста, побудованого на місці турецького Хаджібея, вона не мала жодного підпису. А з 1827 року вулицю назвали Італійською. Точного пояснення цього немає.

1823 року до Одеси приїхав Пушкін. Він оселився в одному з найвідоміших будинків, який був побудований на два роки раніше в 1821 році, на тоді ще Італійській вулиці. Це будинок Сікарда, у ньому був "Готель дю Норд". Там були кімнати для приїжджих, а також каретні сараї зі стайнями. Будинок № 13, де жив Пушкін місяць, хоча всього у місті знаходився понад рік.

В 1880 вулицю вирішили перейменувати і назвати на честь Олександра Сергійовича Пушкіна. Там же, у 13-му будинку, де зупинявся письменник, організували музей. Також до 200-річчя поета на Пушкінській встановили пам'ятник російському поетові.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах