Безпека під час сирен: як в Одесі перевірятимуть ТЦ та ресторани

Безпека під час сирен: як в Одесі перевірятимуть ТЦ та ресторани.

Безпека під час сирен: як в Одесі перевірятимуть ТЦ та ресторани. Фото: aquaparkodessa.com.ua

Події
30 червня 2022 17:10

Перевірки торгових центрів та закладів громадського харчування на Одещині проходитимуть без штрафів. Основне завдання рятувальників – провести інформаційно-роз'яснювальну роботу. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на брифінг представниці ДСНС в Одеській області Марини Мартиненко.

Перевірятимуть насамперед наявність алгоритму дій у закладах громадського харчування чи ТРЦ при повітряній тривозі, шляхи евакуації та найближчі укриття. Біля місць скупчень людей мають бути покажчики, щоб люди знали, куди йти і що робити.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Мартиненка, головне завдання – запобігти. ДСНС складатиме спільно з іншими службами акти, збиратиме інформацію про те, наскільки всі ці об'єкти взагалі готові убезпечити людей, які в них знаходяться. Завдання працівників ТРЦ, закладів – вивести людей із приміщення у безпечне місце.

Якщо людина відмовляється дотримуватись правил тривоги, працівники закладів можуть викликати поліцію. Відповідно до другого розділу 21 статті Кодексу цивільного захисту громадянин України повинен дотримуватися вимог при надзвичайній ситуації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах