Білий дім випустив колекційні монети "Острів Зміїний"

Білий дім випустив колекційні монети "Острів Зміїний".

Білий дім випустив колекційні монети "Острів Зміїний". Фото: cfts.org.ua

Події
06 липня 2022 13:38

У Білому домі стартувало попереднє замовлення колекційної монети, присвяченої захисникам острова Зміїний на Одещині. Зробити попереднє замовлення можна вже зараз, відправка монети розпочнеться 30 вересня. Доставка в Україну та країни НАТО безкоштовна. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на сайт сувенірної продукції Білого дому.

Посвячена Україні монета з колекції "Глобальні історичні моменти американського та всесвітнього президентства" має сертифікат справжності із серійним номером, а також оксамитовий презентаційний футляр із золотою президентською печаткою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В описі до монети розказано коротку історію захоплення Росією острова та українських моряків. Також згадується вже відома фраза одного із захисників острова.

Вартість сувеніру – $100. 20% доходу від його продажу обіцяють направити на допомогу українським жінкам та дітям.

Монета Монета


Нагадаємо, що 24 лютого корабель Прикордонної служби ФСБ РФ підійшов до острова Зміїний і зажадав від українських прикордонників здатися. Загарбники вдарили з корабельних озброєнь, застосували бойову авіацію та повністю зруйнували інфраструктуру острова. Відповідь бійців агресору "Російський військовий корабель, йди на х*й" стала символом російсько-української війни.

30 червня ЗСУ звільнили Зміїний від окупантів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах