нардеп: iз порту Одеси до Туреччини планують перше відправлення тестового зерновоза (оновлено)

Із порту Одеси до Туреччини планують перше відправлення тестового зерновоза.

Із порту Одеси до Туреччини планують перше відправлення тестового зерновоза. Фото: elevatorist.com

Події
08 липня 2022 12:04

Наступного тижня із порту Одеси до Туреччини очікується відправлення першого за час війни тестового зерновоза. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на слова нардепа Анатолія Урбанського в ефірі телеканалу "Рада".

За його словами, це має відбутися приблизно 14 липня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми всі сподіваємося, що 14 липня все пройде успішно, і тоді з кожним днем пароплавів виходитиме все більше і більше. Справа в тому, що "Велика Одеса" дуже потужна, вона забере приблизно 70% врожаю. Нам потрібно компенсувати цей вантажообіг за допомогою річкових шляхів", – повідомив Урбанський.

Крім того, є ймовірність створення військового конвою, який супроводжуватиме зерновози до портів Туреччини, де зерно розвантажуватиметься і вже далі прямуватиме до інших країн.

Нардеп вважає, що швидше за все Росія погодиться на такий конвой, якщо він буде виключно з боку Туреччини, з якою вона має дружні відносини.

Оновлено:

У Адміністрації морських портів України не підтвердили інформацію нардепа Урбанського. У прес-службі уточнили, що зараз справді йдуть переговори на найвищому рівні, проте про результати говорити зарано.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах