Міністр закордонних справ Греції відвідав Одесу: він допоможе з ЮНЕСКО і звернеться до Гааги

Міністр закордонних справ Греції відвідав Одесу: він допоможе з ЮНЕСКО та звернеться до Гааги.

Міністр закордонних справ Греції відвідав Одесу: він допоможе з ЮНЕСКО та звернеться до Гааги. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
12 липня 2022 18:22

Одесу відвідав Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу міськради та облради.

Так, одне з основних питань, яке мер Геннадій Труханов обговорив з міністром - ухвалення історичного центру Одеси до Основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Дендіас побував в одній із архітектурних перлин нашого міста – Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нікос Дендіас зазначив, що в Одесі чудова архітектура, яка заслуговує на прийняття до списку. Він пообіцяв підтримку у тому, щоб зберегти унікальну спадщину.

Звернення до Гааги

Як повідомили в обласній адміністрації, Греція планує звернутися до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати військові злочини російської армії не лише у Маріуполі, а й у Одесі та Одеській області.

"Греція проситиме Міжнародний суд розслідувати військові злочини, які відбулися в Маріуполі, тому що наша країна має особливий інтерес до цього міста через грецьку громаду, яка налічує там понад 100 тисяч осіб. Крім того, я проситиму своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, щоб не тільки допомагати Україні, а й захистити Одеську область та Одесу, щоб ваше прекрасне місто не спіткало таку саму долю, як і Маріуполь", – підкреслив Дендіас.

Глава грецького МЗС зустрівся з керівництвом області, ознайомився з наслідками ворожого обстрілу. Також зустрівся із представниками грецьких товариств Одеси.

Дендіас підписав Меморандум про взаєморозуміння між Генеральним консульством Греції та Державним архівом Одеської області з цифровізації архівів, які становлять інтерес для Греції.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах