Російські ЗМІ "закрили" консульство США в Одесі, яке не працює вже понад 100 років

Російські ЗМІ "закрили" консульство США в Одесі, яке не працює вже понад 100 років.

Російські ЗМІ "закрили" консульство США в Одесі, яке не працює вже понад 100 років. Фото: niss.gov.ua

Події
18 липня 2022 14:46

Частина російських ЗМІ повідомили, що в Одесі закрилося консульство США. Проте, представництва США в Одесі немає вже понад 100 років. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Infocrime Одеса.

Так, 1830 року в Одесі заснували консульство США, яке проіснувало в нашому місті до 1918-го і закрили після революції 1917 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російські ЗМІ "закрили" консульство США в Одесі, яке не працює вже понад 100 років.Російські ЗМІ "закрили" консульство США в Одесі, яке не працює вже понад 100 років. Фото: facebook.com/infocrimeodesa

Американські дипломати розташувалися навпроти Оперного театру, у будинку №6 на провулку Чайковського. Першим консулом став Чарльз Райнд, великий зернотрейдер та судновласник. Чисто консульськими питаннями представництво майже не займалося, натомість справно надсилало на батьківщину звіти про вантажопоток, що йде через Одеський порт".

18 червня 2013 року посол США в Україні Джон Теффт урочисто відкрив меморіальну дошку на згадку про Американське консульство в Одесі на будівлі цієї будівлі, в якій консульство працювало з 1884 по 1891 роки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах