В Одесі об'єднали шкірно-венерологічний та онкодиспансери: що не так

В Одесі об'єднали шкірно-венерологічний та онкодиспансер: що не так.

В Одесі об'єднали шкірно-венерологічний та онкодиспансер: що не так. Фото: top20.ua

Події
19 липня 2022 14:24

В Одесі обласний шкірно-венерологічний диспансер приєднали до регіонального клінічного протипухлинного центру. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Суспільне".

Об'єднання закладів в одну медустанову має завершитися за три тижні. За словами директора шкірно-венерологічного диспансеру Ольги Покитко, головна причина такого рішення полягає у заборгованості медзакладу у три мільйони гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усього за перше півріччя цього року до шкірно-венерологічного диспансеру звернулися 398 хворих, з них 98 – військові. Крім того, на території діють чотири лабораторії.

Заступник директора обласного департаменту охорони здоров'я Ірина Парамонова назвала причину припинення роботи диспансеру як окремої медустанови – він не є фінансово заможним. Є заборгованість 3,8 мільйонів гривень перед своїми працівниками. На сьогоднішній день вони отримали фінансування від НСЗП – шість мільйонів, це приблизно один мільйон на місяць. Але заробітна плата на працівників у них складає півтора мільйона гривень, тобто щомісячно заклад недоотримує близько 500 тисяч гривень. Це призводить до накопичення заборгованості та невиплати заробітної плати.

На даний час у шкірно-венерологічному диспансері працюють 112 співробітників.

В чому проблема

Завідувачка шкірно-венерологічного відділення Лілія Квітко розповіла, що об'єднання з онкодиспансером викликає багато питань, оскільки лікарі працюють в іншому напрямі медицини.

"Дерматологічні хворі - це насамперед хворі, які страждають психологічно від того, що у них висип на шкірі, вони їх бентежать, це свербіж, це дискомфорт при елементарному житті. Онкологічні хворі - це зовсім інший напрямок і мені дуже важко уявити, як можна з Я не можу уявити онкологічного хворого в палаті поряд із дерматологічним хворим, ким ще є окрім шкірних захворювань – це ще венеричні хвороби”, – додала Лілія Квітко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах