Порти Одеської області відновили роботу

Порти Одеської області відновили роботу.

Порти Одеської області відновили роботу. Фото: armyinform.com.ua

Події
27 липня 2022 13:03

У Чорному морі відновили роботу портів Одеської області. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на АрміяInform.

Через підписання угоди про розблокування українських портів для експорту зерна відновили роботу в портах Одеси, Чорноморська та Південного. Вихід та захід суден у морські порти проходитимуть шляхом формування каравану, що супроводжує корабель лідирування.
Але передує цьому клопітка робота. Для досягнення кінцевої мети у тісному тандемі працюють спеціалісти Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України та філії державної установи "Одеський район Держгідрографії".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

− Сьогодні ми проводимо спільну роботу з навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Насамперед – це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, що перевозитимуть українське зерно, – розповідає начальник філії державної установи "Одеський район Держгідрографії" Ігор Тимчук.

Військові та цивільні фахівці ретельно шукають підводні об'єкти та встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

− Співпраця з "Одеським районом Держгідрографії» триває не один рік, але зараз, з початком відкритої агресії РФ, вона тільки зміцнилася. У нашій роботі все просто і складно одночасно. Але головною була, є і буде безпека судноплавства. Цим зараз і займаємося, – зазначив начальник Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гончаренко.

Військово-Морські Сили ЗС України в інших соціальних мережах:

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах