Занедбаний кінотеатр "Одеса" перебуває у запустінні: власника оштрафували

Занедбаний кінотеатр "Одеса" перебуває у занедбанні: власника оштрафували.

Занедбаний кінотеатр "Одеса" перебуває у занедбанні: власника оштрафували. Фото: Горецька Наталія для Vgorode

Події
29 липня 2022 12:28

Власника будівлі на вулиці Спиридонівська, 1 кут площі Віри Холодної, 5 в Одесі оштрафували через те, що він не упорядковує його. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на рішення суду.

Йдеться про будівлю непрацюючого кінотеатру "Одеса". Кіно в ньому показували ще на початку 2000-х, але через неприбутковість і велику конкуренцію кінотеатр закрили.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, господарський суд Києва задовольнив позов Управління з питань охорони культурної спадщини Одеської міської ради та стягнув із Товариства з обмеженою відповідальністю "Технобуд Новий" 170 тисяч гривень за недотримання вимог щодо збереження, утримання, використання, реставрації та реабілітації пам'ятки культурної спадщини.

Ще в 2007 році компанія "Технобуд" та управління уклали Охоронний договір, згідно з яким компанія зобов'язалося берегти нежитлові приміщення колишнього будинку економічного товариства офіцерів Одеського округу та гарнізонних зборів, збудованих у 1908-1909 роках за проектом архітектора Тимофія Янчиса.

Після цього компанія "Технобуд" пропонувала міській раді погодити проект перетворення пам'ятника архітектури на готель у 139 номерів, але його відхилили. Після цієї відмови у 2014 році компанія вирішила продати будинок за 10 мільйонів доларів "Технобуд Новий". 2015 року депутати міської ради відмовилися передавати в оренду земельну ділянку площею 0,15 га під об'єктом. Тоді будівлю намагалися продати, але вже за 6 мільйонів доларів.

2021 року будівлю знову спробували продати за 2,2 мільйона доларів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах