На Одещині з'явилася вулиця на честь загиблого комбрига Лицарів Гуляєва

На Одещині з'явилася вулиця на честь загиблого комбрига Лицарів Гуляєва.

На Одещині з'явилася вулиця на честь загиблого комбрига Лицарів Гуляєва. Фото: facebook.com/petroporoshenko

Події
05 серпня 2022 08:23

У селі Куяльник, що на півночі Одеської області на честь загиблого на фронті російсько-української війни командира 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу Віталія Гуляєва назвали одну з вулиць. Таке рішення ухвалили депутати ради Куяльницької громади 4 серпня.

Так, йдеться про вулицю під назвою Міська.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аналогічні проекти рішень подали місцеві депутати у інших ОТГ області.

Полковник Віталій Гуляєв – командир Одеської 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Збройних Сил України. Він героїчно загинув 23 липня, зупиняючи просування російських військ на півдні України.

Полковник Віталій Гуляєв народився у Шостці Сумської області. У квітні 2014 року він у званні майора очолив 13 батальйон територіальної оборони Чернігівської області. У жовтні 2014 року батальйон переформували у 13-й окремий мотопіхотний, а влітку 2015 року він увійшов до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Північ". Далі офіцер служив у 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр", після чого його перевели до 28-ї мехбригади імені Лицарів Зимового походу на посаду начальника штабу. У вересні 2021 року очолив це з'єднання.

Саме під командуванням полковника Гуляєва зупинено просування російських військ на півдні України, які намагалися підірвати десант у Коблеві у напрямку Одеси та Миколаєва.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах