Зеленський позбавив президентської стипендії фігуриста з Одеси Петренка: він виступав у Сочі

Зеленський позбавив президентської стипендії фігуриста з Одеси Петренка: він виступав у Сочі - фото

Зеленський позбавив президентської стипендії фігуриста з Одеси Петренка: він виступав у Сочі - фото

Події
09 серпня 2022 09:25

Президент України Володимир Зеленський позбавив президентської стипендії олімпійського чемпіона та одесита Віктора Петренка за виступ у Росії.

Так, у липні Петренко виступив на льодовому шоу "Червона квіточка" у Сочі Тетяни Навки – дружини прессекретаря російського президента Володимира Путіна. І все це попри розв'язану Росією війну проти України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Український фігурист Віктор Петренко на льодовому шоу у СочіУкраїнський фігурист Віктор Петренко на льодовому шоу у Сочі

Крім того, Віктор Петренко припинив участь у навчально-тренувальному процесі, підготовці спортсменів для національних збірних команд з олімпійських видів спорту та діяльності з розвитку громадського фізкультурно-спортивного руху.

Вчинок Петренка також було засуджено Національним олімпійським комітетом та Українською федерацією фігурного катання.

Віктор Петренко народився 27 червня 1969 року в Одесі. Він український фігурист, який виступав у одиночному катанні. Олімпійський чемпіон 1992 року, чемпіон світу (1992), триразовий чемпіон Європи (1990, 1991, 1994), чемпіон світу серед юніорів (1984). Заслужений майстер спорту СРСР (1992), тренер з фігурного катання. Віце-президент Української Федерації фігурного катання.

1992 року Петренко одружився з Ніною Мельник, донькою Галини Зміївської. Має доньку Вікторію (1997). Нині його родина проживає у Нью-Йорку (США). З 1995 року фігурист також проживе у США. Бере участь у льодових шоу.

Якийсь час перед 24 лютого фігурист перебував в Україні. Петренко опублікував повідомлення в Instagram зі словами "Немає війні" і більше не висловлювався з приводу нападу Росії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах