Зеленський відповів на петицію щодо дозволу на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду

Зеленський відповів на петицію щодо дозволу на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду

Зеленський відповів на петицію щодо дозволу на виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду - фото: facebook.com/zelenskiy.official

Події
16 серпня 2022 13:03

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням дозволити чоловікам 18-60 років без військового досвіду виїжджати за кордон. Вона набрала 27,2 тисяч голосів з 25 тисяч необхідних. 

Як повідомив Володимир Зеленський, відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичними, релігійними та іншими переконаннями, статтю, етнічним та соціальним походженням, майновим станом, місцем проживання, за мовними або іншими ознаками, зокрема професійною приналежністю. У зв'язку з військовою агресією РФ проводиться загальна мобілізація, – зауважив Президент.

Він додав, що комплектування Збройних сил України та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов'язаними, які не мають військового досвіду і раніше не проходили військової служби, але пройшли підготовку у навчальних військових частинах. 

Також Володимир Зеленський зазначив, що виконати умови петиції можна лише після закінчення воєнного стану. Він звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в електронній петиції питання.

Повний текст відповіді Президента України Володимира Зеленського на електронну петицію – тут.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах