Міністр культури та інфополітики розповів, що треба робити із пам'ятником Катерині в Одесі.

Міністр культури та інфополітики розповів, що буде із пам'ятником Катерині в Одесі.

Міністр культури та інфополітики розповів, що буде із пам'ятником Катерині в Одесі. Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Події
16 серпня 2022 18:16

Пам'ятник Катерині II в Одесі навряд чи потрібно залишати, але рішення про його демонтаж та відповідне звернення до міністерства мають ухвалювати місцеві депутати. Про це повідомив в інтерв'ю онлайн-медіа " Свідомі " міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Про пам'ятник Катерині II у мене очевидна думка: навряд чи його потрібно залишати. Однак це насамперед має бути рішення одеських депутатів з відповідним зверненням до нас. Якщо воно надійде – не сумнівайтеся, ми дамо згоду", – сказав Ткаченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністр також наголосив, що для знесення пам'ятника є законна процедура.

Якщо пам'ятник входить до списку місцевої культурної спадщини, то місцева влада подає до нас рішення про винесення його з цього списку. національна пам'ятка, то вносимо пропозицію до Кабміну, де приймається відповідне рішення. Ми просимо місцеві органи влади вирішувати з огляду на думки експертів, але також і місцеві традиції чи історії, пов'язані з тим чи іншим місцем.

За його словами, треба діяти відповідно до закону і не забувати, що ми толерантна європейська держава, тому відмова від російської спадщини має відбуватися прозоро з обговоренням експертів та з урахуванням нюансів регіонів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах