Стало відомо, хто вбив одеського ресторатора "Беню"

Стало відомо, хто вбив одеського ресторатора "Беню".

Стало відомо, хто вбив одеського ресторатора "Беню". Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Події
07 вересня 2022 08:43

Київська поліція з'ясувала, хто вбив одеського підприємця та ресторатора Олександра Ряжева на прізвисько Беня, яке сталося у березні 2017 року у столиці. Вбивцею виявився громадянин РФ, уродженець Грозного (Чечня). Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Так, упіймали виконавця замовного вбивства. Йому заочно оголосили про підозру за пунктами п'ятою та 11 частиною другою статті 115, частиною другою статті 187, частиною другою статті 146 та частиною другою статті189 КК України – у умисному вбивстві, вчиненому на замовлення способом, небезпечним для життя багатьох людей; у нападі з метою заволодіння чужим майном, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб; у викраденні людини, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань потерпілому; вимагання із загрозою насильства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Злочинець виявився причетним до інших тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних у 2015 році у Києві, пов'язаних із розбоєм, незаконним позбавленням волі особи та вимогою грошових коштів.

Кілеру загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Як сталося вбивство

За даними слідства, чоловік отримав від невстановленої особи з кримінального середовища РФ замовлення на вбивство ресторатора, яке тоді проживало в Києві. Готуючись до злочину, кілер зібрав інформацію про жертву (зокрема, про місця проживання та роботи, графік пересування, номер автомобіля, яким користувався потерпілий), а також підшукав пістолет моделі Glock-17. Обстеживши маршрути підприємця та територію біля його будинку, виконавець визначив місце скоєння злочину – в'їзд через шлагбаум до будинку Ряжова.

Увечері 8 березня 2017 року 51-річний підприємець, повертаючись із сім'єю додому, зупинив машину біля шлагбауму. У цей час кілер вистрілив у нього вісім разів. Від одержаних вогнепальних поранень одесит помер на місці. Двоє його малолітніх дітей, які теж перебували в автомобілі, з пораненнями коліна та кисті потрапили до лікарні.

Зазначимо, що наприкінці 1990-х Олександр Ряжев відкрив ресторан "Вітрина" на Сегедській, а 2008 року – ресторан "Зебра" на 10 станції Великого Фонтану.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах