У школі під Одесою знайшли "фантомні" меблі

У школі під Одесою знайшли "фантомні" меблі.

У школі під Одесою знайшли "фантомні" меблі. Фото: pexels.com

Події
08 вересня 2022 11:53

Співробітники Південного офісу Держаудитслужби знайшли у школі одеського передмістя "фантомні" меблі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, фахівці вивчили три закупівлі, зроблені протягом 2017-2020 років у системі ProZorro Управління освіти Красносільської сільради для Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вони виявили завищення вартості ремонтно-будівельних робіт на суму понад один мільйон гривень та відсутність придбаного обладнання на суму понад 2,6 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аудитори встановили факт закупівлі та оплати подальшого монтажу та підключення обладнання, яке в школі відсутнє. Наприклад, дві холодильні та морозильні шафи, м'ясорубка та лінія обслуговування за документами вже кілька років мали працювати у шкільній їдальні. Але виявилося, що обладнання знаходиться на відповідальному зберіганні в ТОВ "Укрміжбуд". Така сама ситуація і з меблями та обладнанням для класів. Ще у 2019 році закупили 600 одиниць, серед них: 135 парт, 293 стільці, 17 крісел, 33 одиниці корпусних меблів, 40 столів, спорядження для спортивної зали та навіть піаніно, на суму понад 2,6 мільйона гривень. Але до школи все це не доїхало, тому що знаходиться також у "УКРМІЖБУД".

Підприємство "УКРМІЖБУД" знаходиться в цокольному приміщенні житлової багатоповерхівки в Одесі. Де зберігаються придбані меблі ревізори не змогли, бо керівництво установи "не забезпечило присутності відповідальних осіб". Сам же керівник, як виявилось, не зацікавлений у поверненні майна. Тому матеріали перевірки закупівель передали до прокуратури та СБУ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах