Масове дезертирство: яка ситуація в Придністров'ї та чи є загроза Одесі

Масове дезертирство: яка ситуація в Придністров'ї та чи є загроза Одесі - фото

Масове дезертирство: яка ситуація в Придністров'ї та чи є загроза Одесі - фото

Події
09 вересня 2022 11:39

Населення Придністров'я відмовляється підписувати контракти з армією РФ, а в оперативній групі військ зараз масове дезертирство. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Так, у розвідці зазначають, що спроби військового командування РФ розгорнути у Придністров'ї широку кампанію з вербування контрактників не дають практичного результату. Місцеве населення відмовляється йти до російської армії, незважаючи на обіцянки високих грошових виплат, соціальні пакети та ймовірне забезпечення житлом. Головна причина – небажання брати участь у бойових діях на території України. Тим більше, що багато "добровольців", які зважилися підписати контракт на початку війни, або загинули, або перебувають у статусі зниклих безвісти.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також на тлі подій в Україні відзначається зростання кількості випадків дезертирства в "оперативній групі військ Росії у Придністров'ї". А через обмежену кількість військового контингенту, росіяни не можуть задіяти необхідний ресурс для пошуку та повернення зниклих. Крім цього, спостерігається масове звільнення зі служби після закінчення терміну контракту.

Нині у «оперативної групі» активізувалося проведення навчань особового складу. Враховуючи досвід бойових дій в Україні, до програми підготовки внесено суттєві корективи. Зокрема, збільшили кількість занять із підрозділами тилового забезпечення та військово-медичної допомоги. У той же час, застаріла тилова матеріально-технічна база не дозволяє якісно покращити рівень готовності логістичних підрозділів. Аналогічна ситуація з підготовкою військових медиків – кількість занять збільшена, але застосовуються застарілі підходи до надання першої невідкладної допомоги на полі бою, подальшої евакуації та забезпечення медичними засобами. Військові забезпечуються технікою, медикаментами, індивідуальними перев'язувальними пакетами та гумовими джгутами виключно радянського зразка.

У такий спосіб можна дійти висновку, що в короткостроковій перспективі для Одеси з боку Придністров'я загрози немає.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах