В Одесі ув'язнені прямо з камер обманювали людей: схеми

В Одесі ув'язнені прямо з камер обманювали городян: схеми.

В Одесі ув'язнені прямо з камер обманювали городян: схеми. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 вересня 2022 11:52

В Одесі ув'язнені за допомогою мобільних телефонів, видаючи себе за продавців чужих автомобілів чи старих знайомих, яким потрібні засоби для лікування, дурили людей. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Так, працівники карного розшуку встановили, що група людей, засуджених в Одесі до позбавлення волі за майнові злочини, вдалася до звичного протиправного способу заробляння легких грошей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одна із схем зловмисників полягала в тому, що вони розміщували в соціальних мережах чужі оголошення про продаж автомобілів, а коли знаходили покупців, домовлялися про доставку машин до них додому за умови, що ті надішлють їм гроші на бензин. Громадян, які погоджувалися на умови правопорушників і пересилали їм гроші, продовжували обманювати, наприклад, пропонуючи додатково придбати нові олії в двигун або просячи гроші на ремонт автомобіля, що нібито зламався в дорозі.

Ще одна шахрайська пастка ув'язнених полягала в тому, що вони телефонували людям, входили в довіру до них, представляючись давніми знайомими, і просили позичити гроші нібито на лікування.

У в'язнів вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази. Відкрито провадження, розпочатого за частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Поліцейські встановлюють повне коло постраждалих, тому звертаються до громадян, які, можливо, стали жертвами цих шахрайських схем із проханням повідомити про це поліцію.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах