Одеський завод шампанських вин виступив проти художниці, яка намалювала знаменитого котика

Одеський завод шампанських вин виступив проти художниці, яка намалювала знаменитого котика.

Одеський завод шампанських вин виступив проти художниці, яка намалювала знаменитого котика. Фото: facebook.com/varezka

Події
14 вересня 2022 14:51

Одеський завод шампанських вин заборонив художниці Юлії Подмогіній залишати напис ODESSA на її знаменитому малюнку котика, який тримає коктейль Молотова. Вони вважають, що порушено авторське право. При цьому сам завод використав цей малюнок без дозволу Юлії на продаж у своєму магазині. Про це розповіла сама художниця.

Так, на заводі стверджують, що художниця неправомірно використовує напис ODESSA, у тому числі на сумках, чашках, худорляві та футболках. Водночас у своєму магазині "Французький бульвар" вони продавали футболки із цим же принтом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Такі футболки продавали на одному із офіційних магазинів заводу.Такі футболки продавали на одному із офіційних магазинів заводу. Фото: facebook.com/varezka



"Я створювала кішок не для того, щоб їх продавати, так сталося, що людям вони сподобалися. Всі 100% прибутку йшли на потреби переселенців, притулків для тварин, ЗСУ. Я цим не хизувалась, бо хотіла, щоб купували тільки якщо дійсно подобається", - розповіла художниця.

Одеський завод шампанських вин виступив проти художниці, яка намалювала знаменитого котика.Одеський завод шампанських вин виступив проти художниці, яка намалювала знаменитого котика. Фото: facebook.com/varezka

Нагадаємо, що одеситка Юлія Подмогіна створює колекцію малюнків котів-визволителів. Найпопулярнішим у нас у регіоні став одеський кіт у тільнику та з коктейлем Молотова. Багато городян публікували його на своїх сторінках у Facebook.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах