Авіатор розвіяв порох Героя України над Одесою

Авіатор розвіяв порох Героя України над Одесою - фото

Авіатор розвіяв порох Героя України над Одесою - фото

Події
19 вересня 2022 13:02

Одеський авіатор, парашутист та військовий Костянтин Оборін повернувся з фронту, щоб піднятися в небо над Одесою та виконати останню волю свого учня. Про це розповів військовий журналіст ТСН Андрій Цаплієнко.

Учня Костянтина звали Владислав Бувалкін. Він був прикордонником, тримав прикордонний пункт Довжанський до кінця літа 2014 року. А коли наші відступили, то повернувся на вже замінований прикордонний пункт за українським прапором.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Владислав отримав три ордени, у тому числі "За мужність". Але "Зірку Героя" довелося отримувати вже його синові Данилові, оскільки Влад загинув у березні під час оборони Києва під Озершиною, де щодня були страшні бої. Він потрапив під танковий вогонь.

За кілька днів до вторгнення Владислав сказав Костянтину, як треба вчинити, якщо він загине у бою. Він побажав стати чотирма стихіями – вогнем, землею, водою та повітрям”.

Побратими попрощалися з Владом у київському крематорії у березні. Частину праху Маргарита, дружина Влада, поклала до карпатської землі під молоді ялинки. Там, куди вони щороку приїжджали сім'єю. А 17 вересня, в день Народження Влада, розвіяли іншу частину праху над Чорним морем і над злітною смугою аероклубу "Одеса".

[sun_gallery_1219878

Усі фото: facebook.com/andriy.tsaplienko

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах