Як пройшла конференція про пам'ятник Катерині в Одесі та що обговорювали

Як пройшла конференція про пам'ятник Катерині в Одесі та що обговорювали - фото

Як пройшла конференція про пам'ятник Катерині в Одесі та що обговорювали - фото

Події
20 вересня 2022 11:11

Онлайн-конференція, на якій вирішували питання судді пам'ятника Катерині II в Одесі, тривала майже шість годин. Усе тому, що на неї зареєструвалися 1110 осіб, 224 з яких виявили бажання виступити. Про це повідомляє " Думська ".

Так, думку могли висловити лише люди, які мають одеську реєстрацію: від студентів до колишніх чиновників та депутатів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пропозиції були різними, від негайного демонтажу та перенесення пам'ятника до підводного музею до зведення на його місці скульптури Богородиці. Лунали й думки про те, що "наше місто будували російські люди багатьох національностей" та "нехай жителі Львова нам не вказують, що робити, а мовчки ставлять у себе Бендеру".

Колишній керівник міського управління охорони об'єктів культурної спадщини (2012-2018 рік), а зараз заступник голови Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Андрій Шелюгін розповів, що виявляється новоділ 2007 року є нововиявленою пам'яткою культурної спадщини, про що існує рішення її управління.

"Одеса – європейське місто, і вона була завдяки засновникам, і якщо ми туди прагнемо, нам треба враховувати і приймати європейські цінності. Знесення пам'ятників – це вандалізм", – упевнений захисник пам'ятників.

У свою чергу депутат міської ради Петро Обухов вважає, що пам'ятник імператриці – це російський маркер, побудований на російські гроші і під час війни з цією імперією йому не місце на головній площі міста.

"Провести архітектурний конкурс, щоб визначити, що має бути тут", – упевнений народний обранець.

Одеський журналіст Максим Войтенко впевнений, що за Катериною доля бути демонтованими може торкнутися Дерибаса, Воронцова та Пушкіна з Дюком.

Одеський бізнесмен, колишній директор "Яндекс Україна" Сергій Петренко запропонував створити чіткі критерії розподілу історичних культурних пам'яток та об'єктів пропаганди імперіалізму.

За підсумками конференції, пропозиції одеситів будуть згруповані та винесені на інтернет-голосування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах