Стало відомо, скільки військових злочинів скоїла РФ на Одещині

Стало відомо, скільки військових злочинів скоїла РФ на Одещині.

Стало відомо, скільки військових злочинів скоїла РФ на Одещині. Фото: ukrinform.ru

Події
06 жовтня 2022 11:15

237 епізодів військових злочинів зафіксувала Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" на Одещині за період з 24 лютого до 24 вересня 2022 року.

Зокрема, на Одещині загалом 41 епізод, пов'язаний із людськими втратами чи порушенням прав серед цивільного населення. Внаслідок ракетних ударів/авіаударів/вибухових пристроїв загинуло щонайменше 40 осіб та було поранено щонайменше 120 осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед випадків порушення прав людини зафіксували три епізоди незаконного позбавлення волі цивільних осіб та тортур. Усі вони пов'язані з цивільними судами у районі острова Зміїний на початку повномасштабного вторгнення Росії. Внаслідок ракетних ударів, авіаударів та мінування території було пошкоджено щонайменше 399 об'єктів цивільної інфраструктури.

Найбільше від ракетних атак постраждали житлові будинки – зараз зафіксовано 179. Найбільша кількість епізодів була на території Одеси, Білгород-Дністровського та Одеського району, а також в акваторії Чорного моря.

Стало відомо, скільки військових злочинів скоїла РФ на Одещині.Стало відомо, скільки військових злочинів скоїла РФ на Одещині. Фото: facebook.com/CVUOdesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах