Заміри повітря та вибухонебезпечні знахідки: як минула доба у одеських рятувальників

Як минуло добу в одеських рятувальників.

Як минуло добу в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
10 жовтня 2022 08:37

За добу, з 9 до 10 жовтня, в Одеському регіоні гасили 14 пожеж. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

В області продовжуються спалахи сухої трави. Протягом минулої доби рятувальники ліквідували їх сім разів. Загальна площа підпаленої рослинності склала 2,77 га.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

9 жовтня о 15:18 за межами міста Подільськ надійшло повідомлення про пожежу. Горіла суха рослинність та сміття на полігоні побутових відходів. О 15:42 пожежу локалізували та о 16:46 загасили на площі 800 квадратних метрів. Загиблих та постраждалих немає. Від ДСНС залучали одну одиницю техніки та чотирьох пожежників.

Знову був виїзд на аеророзвідку до Ізмаїльського району, Дунайського біосферного заповідника. О 08:08 з боку села Ліски встановили тління очерету окремими осередками. Почати ліквідацію немає можливості через відсутність шляхів під'їзду. Загроза розповсюдження пожежі на населені пункти та рисові чеки відсутня. Від ДСНС залучали одну одиницю техніки, квадрокоптер Mavic 3 та дві особи особового складу.

Двічі виїжджали на вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Один раз у селище міського типу Олександрівка, де знайшли одну гранату РГД-33 та одну мінометну міну калібру 50 міліметрів. Вдруге у місто Білгород – Дністровський, де знайшли два артснаряди калібру 76 міліметрів. Видалення та знищення запланували на сьогодні.

У Подільському районі, Любашівській територіальній громаді, на 312 кілометрі автодороги "Київ - Одеса", о 12:48 змили паливно-мастильні матеріали із проїжджої частини після ДТП.

У Суворівському районі на вулиці Миколаївська дорога рятувальники допомогли відчинити двері квартири, де випадково зачинився хлопчик 2020 року народження. Його передали матері.

Увечері співробітники ДСНС виїжджали на виміри гранично допустимої концентрації небезпечних речовин у повітрі на проспект Добровольського в Одесі, до парадної п'ятиповерхового житлового будинку. Усі показники не більше норми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах