Тижнева пожежа в заповіднику та вибухонебезпечні знахідки: як минула доба у одеських рятувальників

Як минуло добу в одеських рятувальників.

Як минуло добу в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
17 жовтня 2022 09:22

За добу, з 16 по 17 жовтня, в Одеському регіоні гасили 18 пожеж, три з яких сталися у нашому місті. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

В області продовжуються спалахи сухої трави. Протягом минулої доби рятувальники ліквідували їх сім разів. Загальна площа підпаленої рослинності становила 5,725 га.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пожежі в Одеській області

16 жовтня об 11:52 надійшло повідомлення про спалах дворової споруди у селищі міського типу Тарутине Болградського району. О 12:18 пожежу локалізували та о 12:40 ліквідували на площі 200 квадратних метрів. Внаслідок пожежі пошкоджено дах та майно у спорудженні. Загиблих та постраждалих немає. Від ДСНС залучали одну одиницю пожежної техніки та чотири рятувальники та від місцевої пожежної команди "Августівське" - одну одиницю пожежної техніки та дві особи особового складу.

16 жовтня о 14:06 надійшло повідомлення про спалах у квартирі в селі Маяки Одеського району. Після прибуття на місце виклику встановили спалах домашнього майна у квартирі на першому поверсі двоповерхового житлового будинку. О 15:06 пожежу локалізували та о 15:45 ліквідували на площі 30 квадратних метрів. О 16:30 до приймального відділення Біляївської лікарні звернувся син господині 1992 року народження, який із діагнозом отруєння продуктами горіння потрапив до реанімаційного відділення. Від ДСНС залучали 2 одиниці пожежної техніки та вісім рятувальників.

16 жовтня, о 21:05, надійшло повідомлення про спалах на сміттєзвалищі у місті Роздільна. На території полігону побутових відходів горіло сміття. О 21:51 пожежу локалізували та о 23:09 ліквідували на площі 500 квадратних метрів. Загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі та збитки – встановлюються. Від ДСНС залучали одну одиницю пожежної техніки та п'ять рятувальників.

Був один виїзд на моніторинг та аеророзвідка до Ізмаїльського району, Дунайського біосферного заповідника. О 09:53 там зафіксували тління та задимлення плавнів. Почати ліквідацію пожежі немає можливості через відсутність шляхів під'їзду. Загрози поширення вогню у напрямі населених пунктів немає (розмежовані каналами). Від ДСНС залучали одну одиницю техніки та чотири рятувальники. Зазначимо, що заповідник горить уже більше тижня.

Інші події


В Одесі на вулиці Семінарській підняли з підлоги на ліжко чоловіка 1952 року народження, який упав і не міг самостійно підвестися.

На вулиці Княжій допомогли зняти кота з дерева.

Було виїзду вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни в Одеський район, за межі села Мар'янівка. Там вилучено та знищено 18 артснарядів калібру 76 міліметрів.

Також був один випадок виявлення вибухонебезпечного предмета часів Другої світової війни у Березівському районі, селі Верхній Куяльник. Там виявили одну мінометну міну калібру 82 міліметри. Її видалення та знищення піротехніками ДСНС запланували на сьогодні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах