Найгірше в Луганській області: Одеський регіон на другому місці за колаборантами

Найгірше в Луганській області: Одеський регіон на другому місці за колаборантами.

Найгірше в Луганській області: Одеський регіон на другому місці за колаборантами. Фото: lenta.ua

Події
19 жовтня 2022 15:12

Одеська область посідає друге місце в Україні за кількістю любителів Росії та інших потенційних колаборантів. Найгірша ситуація тільки в Луганській області. Про це повідомляє " Вибірком ".

За словами керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка, наразі в регіоні розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами зазіхання на територіальну цілісність України, шість за державною зрадою та два за допомогою державі-агресору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Судять шість обвинувачених у зраді, 24 – у зазіханні на територіальну цілісність та двох обвинувачених у несанкціонованому поширенні інформації.

За фактами колабораційної діяльності суди розглядають 20 обвинувальних актів, а загалом у регіоні розпочали 71 провадження. Десять обвинувачених засуджено. Також правоохоронці з початку року розпочали 48 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської агресії та глорифифікації (схвалення – Авт.) її учасників. У судах уже розглядають 31 обвинувальний акт, а 19 обвинувачених уже засуджено.
Загалом за результатами розгляду в судах таких матеріалів суди винесли 74 обвинувальні вироки.

"Щодо достатньої роботи, то якщо явище є то робота недостатня, але щоб ви розуміли наше навантаження Одещина посідає друге місце за кількістю виявлених осіб та направленням проваджень до суду таких справ після Луганщини. Ми самокритично ставимося до нашої роботи, але враховуючи ситуацію в регіоні, зараз можемо сказати, що результати нашої роботи є", – наголосив прокурор області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах