Київські депутати пропонують сховати сигарети під прилавки по всій Україні

Київські депутати пропонують сховати цигарки під прилавки по всій Україні.

Київські депутати пропонують сховати цигарки під прилавки по всій Україні. Фото: replyua.net

Події
26 жовтня 2022 22:44

Ініціатива депутатів київської міськради може призвести, у разі ухвалення поправок до закону у Верховній Раді, до того, що видиме розміщення цигарок та тютюнових виробів в Україні буде заборонено.

Депутатами Київської міської ради буде направлено звернення до Верховної Ради України, згідно з яким видиме розміщення будь-яких виробів з тютюну буде заборонено у всіх торгових точках країни. Якщо таку норму приймуть, то побачити очима сигаретні пачки в магазині буде неможливо, буде лише доступний список наявних у продажу марок сигарет та іншої тютюнової продукції.

За словами столичного депутата Олесі Зубрицької, повідомляють у Фейсбуці Київської міськради, саме через приховану рекламу тютюну, коли яскраві пачки помітні у кожному магазині, 62,5% дітей 13-15 років звертають на них увагу. Ці дані отримані від Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну.

Такі дані показують, що відкрите розміщення у магазинах тютюнових виробів є прихованою рекламою, що впливає на дітей. Через це кожна сьома українська дитина 13-15 років уже палить цигарки, а кожна п'ята - електронні сигарети.

Олеся Зубрицька також додає, що хоча реклама тютюну в країні заборонена вже давно - з 2012 року, досі залишається прихована реклама через вільне розміщення пачок сигарет у торгових точках. І це слід заборонити законодавчо. Така зміна у законі, сподівається депутат, зменшить відсоток курців серед дітей.

Нагадаємо, Vgorode писав, які штрафи чекають на українців за куріння електронних сигарет у громадських місцях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах