Продавала неіснуючі авто: шахрайка з Одеської області наживалася на військових і волонтерах

Продавала неіснуючі авто: шахрайка з Одеської області наживалась на військових і волонтерах.

Продавала неіснуючі авто: шахрайка з Одеської області наживалась на військових і волонтерах. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Події
05 листопада 2022 16:19

Кіберполіція викрила зловмисницю, яка привласнювала гроші військових і волонтерів. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

Так, у Миколаївській області мешканка Одеської області публікувала на торгових майданчиках фейкові оголошення про продаж автомобілів, пропонуючи лише ті авто, які мають попит і можуть стати у нагоді військовослужбовцям.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Від охочих придбати автомобілі жінка отримувала передоплату на рахунки, оформлені на підставних осіб, після чого видаляла оголошення і переривала зв'язок із клієнтами.

Мешканка Одеської області наживалася, продаючи неіснуючі автомобілі волонтерам і ЗСУ.Мешканка Одеської області наживалася, продаючи неіснуючі автомобілі волонтерам і ЗСУ. Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

За попередніми підрахунками правоохоронних органів, таким чином зловмисниця привласнила кошти близько 120 громадян. Серед ошуканих були волонтери і військовослужбовці ЗСУ.

За фактом порушення відкрили кримінальне провадження за частиною третьою статті 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах