Спрощене оподаткування з'явиться для ФОП 3-ї групи

Спрощене оподаткування з'явиться для ФОП 3 групи.

Спрощене оподаткування з'явиться для ФОП 3 групи. Фото: pixabay.com

Події
25 листопада 2022 19:25

У парламенті України з'явився новий законопроект, який у разі його прийняття уможливить автоматичну сплату податків для айтішників та інших представників ФОП 3-ї групи.

Після ухвалення нового закону, який вже назвали SMART-ФОП, фізособам-підприємцям буде не потрібно подавати податкові декларації, відстежувати дати сплати податків, вести облік доходів.

Законопроект №8226, зареєстрований у Верховній Раді України, дозволить ФОП після реєстрації подати заявку на порталі "Дія" та відкрити спеціальний рахунок у банку. Більше нічого не потрібно - банк автоматично списуватиме ЄСВ та єдиний податок. Також банк самостійно подаватиме дані до податкової про надходження грошей на рахунок ФОП.

Таким чином, всю роботу зі сплати податків та звітності для ФОП 3-ї групи буде переведено на банки. За словами одного з авторів законопроекту, народного депутата Ярослава Железняка, пише ITC.UA, працівники сфери IT, SMM-менеджери, дизайнери та багато інших підприємців, які не використовують найману працю, забудуть про пропущені дедлайни та проблеми з податковою службою.

Нагадаємо, влітку Vgorode писав, що у додатку "Дія" з'явилася послуга подання декларації платника єдиного податку 2% та його оплати у кілька кліків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах