Одесу відвідали міністри оборони України та Італії: подробиці візиту

Одесу відвідали міністри оборони України та Італії: подробиці візиту

Одесу відвідали міністри оборони України та Італії: подробиці візиту Фото: Ukraine Media Center Odesa

Події
01 грудня 2022 20:21

Сьогодні, 1 грудня, в Одесі з робочим візитом побували міністр оборони України Олексій Рєзніков та міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес. У рамках цього візиту глави оборонних відомств зустрілися з військовими і побували у шпиталях, а після зустрічі дали спільний брифінг у Media Center Ukraine-Odesa.

Як повідомив Олексій Резніков, саме Іспанія першою відреагувала на необхідність посилення протиповітряної оборони України. Наразі триває підготовка до посилення компонентів нашого флоту і підтримки ППО за допомогою нових систем, постачання яких очікується незабаром.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також міністр оборони України розповів про важливість застосування дронів на війні. Він зазначив, що основна війна по обидва боки ведеться за допомогою танків і артилерії, проте безпілотники проводять розвідку в небі, відповідають за навігацію артилерії, можуть доставити боєкомплект або забрати пораненого, а дрони-камікадзе знищують ворожу техніку. Використання Росією іранських БПЛА – це не що інше, як тестування терористичної зброї. У зв'язку з цим Олексій Резніков закликав міжнародних партнерів відвідати Україну та вивчити роботу дронів.

За словами глави українського оборонного відомства, Росія планувала повністю блокувати Україну від можливості вести економічну діяльність із постачання їжі у світ, тому забезпечувати роботу "Зернової ініціативи" необхідно шляхом відправки російських кораблів на дно за крейсером "Москва".

"Коли росіяни домінували у Чорному морі на початку вторгнення, ми були заблоковані, ми не могли вивозити зерно в світ. І спочатку українська ракета “Нептун”, завдяки злагодженим діям нашого українського флоту, відправила крейсер “москва” за відомою вам всім адресою. І сьогодні ми маємо майбутній чудовий популярний дайв-сайт на Чорному морі. Я запрошую на занурення після перемоги відвідати крейсер "Москва"", – сказав Олексій Резніков.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Іспанія захоплюється Україною, яка захищає не лише свій суверенітет, а й усю Європу і світ демократичних цінностей. Також вона пообіцяла, що Іспанія намагатиметься зробити все можливе для того, щоб прискорити процес надання протиповітряної допомоги Україні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах