На честь загиблого льотчика з Одеської області назвали вулицю у Києві

На честь загиблого одеського льотчика назвали вулицю у Києві.

На честь загиблого одеського льотчика назвали вулицю у Києві.

Події
13 грудня 2022 15:17

У Києві перейменували вулицю на честь льотчика на Одещині Степана Чобану. Він народився у селі Долинському Ізмаїльського району Одеської області. Таке рішення ухвалили депутати Київради на засіданні, що відбулося 8 грудня.

Так, вулиця Василя Алексухіна, розташована у Святошинському районі столиці, отримала назву на честь уродженця Ренійської громади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 2010 році льотчик-винищувач майор Степан Чобану вийшов на пенсію, але у 2015 році вирішив повернутися до лав ЗСУ через російську агресію. Він виконував бойові чергування та навчав молодих льотчиків. Коли розпочалася повномасштабна війна РФ проти України, він взяв участь у війні.

28 лютого його Су-27 вступив у повітряну битву над Кропивницьким, відволікаючи на себе ворожу авіацію від інших українських літаків. Одеський льотчик загинув, атакований ракетами. Його події забезпечили підняття повітря інших літаків частини, виведення їх з-під удару і перебазування на резервний аеродром.

2 березня йому надали звання Героя України посмертно.

При цьому на Одещині ім'ям Степана Чобана так досі і не назвали жодну з вулиць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах