Захисник з острова Зміїний на Одещині розповів про те, що було з ним у російському полоні

Захисник із острова Зміїний на Одещині розповів про те, що було з ним у російському полоні.

Захисник із острова Зміїний на Одещині розповів про те, що було з ним у російському полоні. Фото: dpsu.gov.ua

Події
26 грудня 2022 11:41

Захисник острова Зміїний на Одещині Ілля Діордієв розповів, як знущалися з полонених у РФ. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Курсанту першого курсу Факультету безпеки державного кордону Національної академії Державної прикордонної служби України лише 24 роки. Ілля Діордієв розпочав свою службу на рідній Одеській області, у місті Ізмаїл.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

24 лютого Ілля разом із побратимами ніс службу на острові Зміїний, де ніс службу з охорони державного кордону України на цій ділянці. За словами хлопця, у ніч із 23 на 24 лютого прикордонники прийняли бій. Сили були рівними. Тому, щоб зберегти життя, військові вирішили припинити опір. А далі на нього чекали страшні 45 діб полону.

Не зламатися та витримати жахи полону прикордоннику допомагали молитви та думки про рідних.

"Я постійно думав про моїх близьких: про батька, матір, братів і сестер, про мою кохану... Молився, щоб у них все було добре, щоб до них не дійшли жахи війни. Знав, що повинен повернутися заради них!", - Згадує Ілля.

Тим часом батьки та наречена хлопця довгий час не знали де він перебуває, чи взагалі живий – можливості зателефонувати сім'ї та повідомити про себе полоненим не давали, натомість розповідали, що Україна забула про них, "поховала" і міняти не буде. Коли у квітні Іллю вкотре кудись перевозили, то він і не сподівався, що потрапить на обмін полоненими, а росіяни взагалі оголосили, що везуть на розстріл. Проте відбувся обмін та Ілля нарешті був удома.

Після курсу реабілітації, хлопець повернувся на службу та розпочав навчання на Факультеті безпеки державного кордону.

Весь цей час була поряд і підтримувала Іллю його кохана дівчина. Ілля зробив їй пропозицію і був щасливий почути її "Так".

Після Перемоги Ілля мріє відпочити у родинному колі.

"Головне не падати духом і вірити, бо ми не настільки слабкі, як комусь може здатися. А ще добро завжди перемагає зло! Тому Україна неодмінно переможе!", – переконаний прикордонник.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах