Не Шикірлі-Китай: селище Суворове на Одещині перейменували

Не Шикірлі-Китай: селище Суворове на Одещині перейменували.

Не Шикірлі-Китай: селище Суворове на Одещині перейменували. Фото: facebook.com/сільрада Суворове

Події
26 грудня 2022 13:17

Селище Суворове на Одещині перейменували на Бессарабське. Про це повідомив голова селищної ради Олег Босікевич.

Так, депутатська більшість Суворівської селищної ради Ізмаїльського району Одеської області прийняла рішення про перейменування селища Суворове, яке є адмінцентром територіальної громади, до селища Бессарабське – згідно з результатами електронного опитування місцевих жителів. В опитуванні взяло участь 1413 мешканців. Більшість (998) висловилися за назву "Бессарабська".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На другому місці серед назв, які могли дістатися селищу, виявилося історичне "Шикірлі-Китай" (246), але за нього проголосували менше, ніж за "Бессарабське". Ще пропонували варіанти Катлабузьке (139) та Буджацьке (30).

Зазначимо, що з 2020 року Суворове є адміністративним центром територіального товариства, до якого входять села Кірнички, Старі Трояни, Приозерне, Нова Покровка, Острівне та селище Дзинілор.

Селище було названо на честь російського полководця Олександра Суворова. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Суворівська селищна рада розпочала процедуру перейменування населеного пункту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах