Чому перед ракетною атакою росіяни запускають по Україні дрони

Уламки збитого дрона.

Уламки збитого дрона. Фото: з доступних джерел

Події
26 сiчня 2023 14:42

Вчора вночі росіяни випустили по Україні 24 дрони-камікадзе " Shahed-136/131", які значно дешевші за ракети. Зазвичай ворог робить це перед масовою ракетною атакою для того, щоб виснажити українську систему протиповітряної оборони.

Про це 26 січня в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, російська армія використовує дешевші за крилаті ракети дрони-камікадзе, аби виснажити українську систему ППО.

"По-перше, це ‒ розгалужена кількість цілей, яка одночасно спрямовується по різних регіонах. По-друге, йде запускання хвилями для того, щоб визначити, де саме працює об'єкт ППО. Саме тому ми акцентуємо постійну увагу на тому, що не можна сповіщати: "ой, ура, вже збили". Зачекайте, дайте нам допрацювати ‒ ми все розкажемо, що збили, де влучили тощо. У той момент, коли ви сповіщаєте, що, наприклад, на Вінниччині спрацювала ППО, на Черкащині, Кіровоградщині ‒ це вже орієнтує ворога. Не треба такого робити під час повітряної тривоги", ‒ наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що 26 січня у повітряному просторі Києва було зафіксовано біля 20 ракет різного типу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах