Коли в Україні всі рецептурні медичні препарати відпускатимуть за Е-рецептом

Коли в Україні всі рецептурні медичні препарати відпускатимуть за Е-рецептом.

Коли в Україні всі рецептурні медичні препарати відпускатимуть за Е-рецептом. Фото: tvoemisto.tv

Події
27 сiчня 2023 15:06

З квітня 2023 року МОЗ планує запустити третій етап впровадження електронного рецепту. Відтоді всі рецептурні медичні препарати в Україні відпускатимуть за Е-рецептом.

Нагадаємо, у 2022 році Мінздрав почало впровадження Е-рецепту на рецептурні препарати. Зокрема, влітку минулого року стартував перший етап - запуск Е-рецепту на антибіотики. Восени розпочався другий – за Е-рецептом почали відпускати наркотичні засоби.

Голова Комітету ВР з питань здоров’я нації Михайло Радуцький заявив, що третій етап буде впроваджуватися поступово з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків у разі відсутності електроенергії чи зв’язку у медичному закладі.

Завдяки Е-рецепту українці не лише зможуть отримати ліки контрольовано, прозоро та зручно, але й убезпечать своє здоров’я від негативних наслідків неправильного чи самовільного вживання рецептурних препаратів.

Як отримати електронний рецепт

Для отримання Е-рецепту необхідно обов’язково звернутися до лікаря. Виписати його зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ.

Е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, але пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що 6 січня Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою в Україні розширять перелік медикаментів у рамках програми "Доступні ліки".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах