Викликає рак і цироз: до Одеської області завезли арахіс із перевищеним вмістом небезпечної речовини

Викликає рак і цироз: до Одеської області завезли арахіс із перевищеним вмістом небезпечної речовини.

Викликає рак і цироз: до Одеської області завезли арахіс із перевищеним вмістом небезпечної речовини. Фото: odesa.consumer.gov.ua

Події
28 сiчня 2023 20:06

На полиці одеських магазинів міг потрапити небезпечний для здоров'я арахіс. Про це повідомили у пресслужбі регіонального управління Держпродспоживслужби.

Так, у шкаралупі арахісу, який поставили в Україну з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND SA, Poland) виявили перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Попереджаємо щодо можливості реалізації товару на території регіону. Доводимо до відома операторів ринку про необхідність вилучити його з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області", –  йдеться у повідомленні відомства.

Афлотоксин B1 – це отруйна для людей і тварин речовина, що виділяється деякими видами мікроскопічних грибів. Він викликає злоякісні пухлини і цироз печінки, а також знижує імунітет. При сильному отруєнні афлатоксином В1 можливі набряк мозку та гостра печінкова недостатність.

Нагадаємо, нещодавно в Україну завезли з Польщі печиво румунського виробника. У ласощі виявили високий вміст акриламіду – речовини, отруєння якою може призвести до оніміння і навіть паралічу кінцівок.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах