В Одесі затримали чоловіка, який допомагав ухилистам за 2500 доларів

В Одесі затримали чоловіка, який допомагав ухилистам за 2500 доларів.

В Одесі затримали чоловіка, який допомагав ухилистам за 2500 доларів. Фото: od.npu.gov.ua

Події
06 лютого 2023 11:28

На Одещині затримали місцевого ділка, який переправляв ухилістів через державний кордон. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Місцевий житель обіцяв допомогти військовозобов'язаним нелегально перетнути кордон і втекти до іншої країни, в обхід пунктів пропуску. За незаконні правочини йому загрожує кримінальна відповідальність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Одещині чоловік налагодив незаконну схему виїзду військовозобов'язаних осіб до Республіки Молдова – саме таку інформацію отримали оперативники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Правоохоронці перевірили можливу причетність до злочинної діяльності зловмисника співробітників Державної прикордонної служби, але ці відомості не підтвердились.

Як з'ясувалося, до злочину причетний 28-річний мешканець області, який зараз є фігурантом кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон. Зловмисник підшукував чоловіків, які під час війни хотіли виїхати в іншу державу, і за 2500 США пропонував їм безперешкодно перетнути державний кордон неподалік одного з населених пунктів прикордонного району Одеської області. Він запевняв своїх "клієнтів", що має домовленості з прикордонниками, які несуть службу на тій ділянці, тож нелегали зможуть безперешкодно втекти до іншої країни.

Розпочали кримінальне провадження за частиною третьою статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали ділка під час отримання авансу від обумовленої суми. Речові докази вилучили Наразі йому оголосили про підозру.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах