На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав РФ персональні дані співробітників СБУ

На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав РФ персональні дані співробітників СБУ.

На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав РФ персональні дані співробітників СБУ. Фото: facebook.com/Одеська Обласна Прокуратура

Події
06 лютого 2023 14:06

На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав спецслужбам Росії персональні дані співробітників СБУ. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Так, прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього співробітника МВС України за фактом державної зради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, з березня по серпень 2022 року екс-поліцейський для представників спецслужби держави-окупанта збирав та передавав інформацію про соціально-політичну обстановку в Україні та сили правопорядку та безпеки України.

Колишній поліцейський збирав відомості про співробітників Служби безпеки України як потенційні джерела інформації та з метою створення надалі інформаторської мережі російських спецслужб на території України. Зокрема, він передавав персональні дані колишніх та чинних працівників СБУ:

- прізвища, дати народження; місця реєстрації (проживання);
- Номери мобільних телефонів;
- Дані про сім'ї; фотографії;
- місця служб, посади та лінії роботи; характеризуючі дані.

Отримані відомості спецслужби держави-агресора намагалися використати для розвідувально-підривної діяльності проти України. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав РФ персональні дані співробітників СБУ.На Одещині судитимуть екс-поліцейського, який передавав РФ персональні дані співробітників СБУ. Фото: facebook.com/Одеська Обласна Прокуратура

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах