Одеську область відвідали три міністри: подробиці візиту

Одеську область відвідали три міністри: подробиці візиту.

Одеську область відвідали три міністри: подробиці візиту. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
09 лютого 2023 19:35

Сьогодні, 9 лютого, начальник Одеської ОВА Максим Марченко зустрівся з Міністром оборони України Олексієм Резніковим, Міністром Національної оборони Литви Арвідасом Анушаускасом та Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом. Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОВА.

Максим Марченко доповів главам оборонних відомств про ситуацію з безпекою в Одеській області, хід роботи зернової ініціативи та заходи, які вживаються для посилення нашої оборони.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Начальник Одеської ОВА подякував Міністру оборони Литви Арвідасу Анушаускасу і литовському народу за постійну політичну й військову підтримку та допомогу Україні у боротьбі з російською агресією. Він зазначив, що остання військова допомога Литви Україні включає значну кількість зенітних гармат і боєприпасів до них, а цього року уряд Литви планує надати Україні 40 мільйонів євро на потреби наших збройних сил.

З Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом Максим Марченко обговорив безпеку учасників освітнього процесу і умови для роботи шкіл та дитсадків регіону у періоди відключення електропостачання. Начальник ОВА підкреслив, що обласна влада докладає максимум зусиль, щоб навчальні заклади в районах та громадах були територією безпеки. Зокрема, минулого року за рахунок виділення коштів з обласного бюджету та бюджетів громад облаштували укриття в навчальних закладах, де вони раніше були відсутні, та відремонтували укриття, які перебували у непридатному для використання стані.

Крім цього, завдяки домовленостям Міносвіти та Міністерства цифрової трансформації України з компанією Google та ЮНЕСКО, як продовження ініціативи "Ноутбук кожному вчителю", Одеська область отримала 2 061 сучасний ноутбук Chromebook, а за сприяння Фонду Олени Зеленської – 4 020 ноутбуків. Загалом для педагогів виділили 6 081 одиницю комп'ютерної техніки. За словами Сергія Шкарлета, це покриває 80 відсотків потреб Одеської області.

Також спільно із головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном Сергій Шкарлет передав нашому регіону 46 одиниць спортивного спорядження для дитячо-юнацьких спортивних шкіл та закладів загальної середньої освіти Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах