На Одещині ввели заборону на вилов щуки та камбали

На Одещині ввели заборону на вилов щуки та камбали.

На Одещині ввели заборону на вилов щуки та камбали. Фото: facebook.com/dargua

Події
15 лютого 2023 08:51

З 15 лютого на Одещині ввели заборону на вилов щуки та камбали. Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Так, по 30 квітня встановлюється заборона на промисловий та аматорський вилов камбали (глоси) у Чорному морі та лиманах Одеської області. Заборону встановили, щоб зберегти чисельність цього виду водних біоресурсів під час нересту.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вилов камбали (глоси) під час нерестової заборони є порушенням рибоохоронного законодавства в частині четвертій статті 85 КУпАП. Сума збитків, що нараховуються за кожний незаконно виловлений екземпляр цього виду риби, становить 1700 гривень.

Також до 31 березня на Одещині встановлюється заборона на аматорський вилов щуки. Цю заборону оголосили відповідно до нових Правил аматорського та спортивного рибальства, і поширюється не лише на Одещині, а й по всій Україні. Вводиться він уперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука - одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що нижче в порівнянні з нерестовими температурами інших видів.

Термін нерестової заборони на вилов щуки повинен поширюватися не лише на період відкладення ікри, а й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри самок і молок самців. А особливої охорони її плодники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука дуже вразлива до вилову.

На рибалок, які порушують Правила, накладається штраф та додатково нараховуються збитки. За один екземпляр незаконно виловленої щуки доведеться заплатити 3468 гривень збитків.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах