Підготовка у Чорному морі: яка обстановка в Одесі та області 20 лютого

Підготовка у Чорному морі: яка ситуація в Одесі та області 20 лютого.

Підготовка у Чорному морі: яка ситуація в Одесі та області 20 лютого. Фото: Дмитро Мілютін/facebook.com

Події
20 лютого 2023 08:00

Ніч з 19 на 20 лютого в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За його словами, ситуація у регіоні повністю контролюється.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я необхідно демілітаризувати, вигнати від туди російські війська, після чого інтегрувати мешканців регіону економічно та соціально.

За даними Військово-Морських Сил Збройних Сил України, 19 лютого в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебувало десять ворожих кораблів, у тому числі два носії "Калібрів" загальним залпом у вісім крилатих ракет.

Наразі військові спостерігають зміну тактики Росії певних труднощів із кількістю ракет. Про це 19 лютого у телемарафоні "Єдині новини" повідомила начальник координаційного прес-центру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, кораблі, які перебувають у Чорному морі зараз, брали участь у ракетній атаці 18 лютого. Дві з чотирьох випущених ракет удалося збити ППО.

"Але пам'ятаємо, що вони мають ракетоносії в пунктах базування. Їм для виходу на бойову позицію достатньо двох-трьох годин для того, щоб бути готовими до застосування. Хоча ми спостерігаємо певну невпевненість ворога в кількості цих ракет. За наявною інформацією, вони намагаються. підвозити запаси "Калібрів" до Севастополя, оскільки, найімовірніше, їм їх не вистачає", - зазначила Наталія Гуменюк.

Поповнення запасів РФ ракетами є неінтенсивним. Це пов'язано з тим, що їхнє виробництво страждає від санкцій. Кількість "Калібрів", що залишилася, становить близько 20% запасів. Також вона додала, що тактика атак Росії змінилася. Якщо раніше вони випускали велику кількість ракет, які ППО ліквідувала. Наразі російські військові шукають способи вимотування повітряної оборони та намагаються розвідати місця її розташування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах