Одесит подав до суду на виконком через ціни на паркування

Одесит подав до суду на виконком через ціни на паркування.

Одесит подав до суду на виконком через ціни на паркування. Фото: dumskaya.net

Події
20 лютого 2023 11:16

Одесит чекав до суду на міську владу, оскільки не згоден із загальною ціною тарифу, незалежно від виду місця для паркування. Про це стало відомо із матеріалів справи Одеського окружного адмінсуду.

Так, голова координаційного комітету Громадської спілки "Асоціація автомобілістів Одеської області" вимагає визнати протиправним та недійсним рішення виконавчого комітету Одеської міської ради щодо тарифів на послуги парковок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, при ухваленні міською радою рішення про встановлення тарифу на послуги з користування майданчиками для платного паркування має бути визначений тариф окремо для відведених паркувальних майданчиків, окремо для спеціально обладнаних паркувальних майданчиків.

У своєму рішенні виконавчий комітет Одеської міської ради визначив єдиний тариф на майданчики для платного паркування, тобто для двох видів місць для паркування одночасно, що не відповідає вимогам низки постанов Кабміну. Позивач впевнений, що в такому разі тариф має вважатися окремо, аргументуючи, що публічна інформація про спеціально обладнані майданчики для платного паркування.

"Розрахунок тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування на території міста Одеси, яке стало підставою для ухвалення оскаржуваного рішення, виконали лише за відведеними майданчиками для платного паркування, а тому прийняття у рішенні №156 єдиного тарифу на майданчиках для платного паркування, що включають спеціально обладнані майданчики, протиправні та недійсні", - зазначено в документі.

Рішення щодо визначення 70 майданчиків платними без прив'язок до конкретних адрес не приймали, тому одесит вважає, що розробник проекту протиправно та необґрунтовано зменшив кількість майданчиків з 1 тисячі 409 до 70, що й збільшило тариф на послуги.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах