Якими популярними та незвичайними іменами називали дітей на Одещині у 2022 році

Якими популярними та незвичайними іменами називали дітей на Одещині у 2022 році.

Якими популярними та незвичайними іменами називали дітей на Одещині у 2022 році. Фото: unsplash.com

Події
20 лютого 2023 11:32

У 2022 році на Одещині найчастіше називали малюків традиційними іменами, тижня оригінальними чи рідкісними. Такі статистичні дані озвучила начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану на Одещині Марина Падун в ефірі Першого міського.

Проте, деякі батьки називають дітей незвичайними іменами. З таких імен, що рідко вживаються, можна відзначити:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

чоловічі – Абі, Адам, Алан, Амір-Святослав, Вільгельм, Гейєр, Дамір, Донат, Юхим, Ераст, Ігнар, Ельдар, Корней, Князь, Козьма, Леон, Лука, Майк, Мартін, Ніколь та інші;

жіночі - Айя, Альвіна, Альта-Марія, Анжеліка, Анісія, Асіта, Весна, Глафіра, Домініка Єсенія, Елеонора, Евеліна, Жасмін, Зоряна, Зоя, Іветта, Марічка, Міка, Мішель, Міхіліна, Прія, Користь, Сабіна, Сандра, Стелла, Теона, Тома, Уляна та інші.

За статистикою, багато жителів Одеської області все ж таки вважають за краще називати дітей традиційними іменами. Найпоширенішими у 2022 році стали:

чоловічі - Андрій, Артем, Богдан, Владислав, Гліб, Данило, Давид, Дмитро, Іван, Ілля, Кирило, Лев, Максим, Марк, Марко, Матвій, Мирослав, Михайло, Назар, Микита, Олександр, Роман, Руслан, Тимур та Ярослав;

жіночі - Амелія, Аліса, Анастасія, Анна, Варвара, Вероніка, Вікторія, Єва, Єлизавета, Емма, Емілія, Дар'я, Злата, Катерина, Кіра, Лія, Марія, Мілана, Ніколь, Олівія, Поліна, Софія, Стефанія, Таїсія та Ярослава.

Загалом на Одещині протягом 2022 року відділи державної реєстрації актів цивільного стану видали 15 069 свідоцтв про народження малюкам. Це на 4368 актових записів про народження менше, ніж у 2021 році, що пов'язано з виїздом громадян за кордон.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах