В Одеській ОВА розповіли про обстановку у Придністров'ї

В Одеській ОВА розповіли про обстановку у Придністров'ї

В Одеській ОВА розповіли про обстановку у Придністров'ї

Події
20 лютого 2023 15:12

Невизнане Придністров'я, що межує з Одеською областю, може стати провокаційним майданчиком. Про це 19 лютого в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів представник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

На думку Сергія Братчука, безпека Молдови сьогодні залежить від України, а саме від наших військових, оскільки на Одещині дуже чітко контролюється ділянка державного кордону з невизнаним Придністров'ям. У той же час, сили оборони Одеської області мають певні бойові завдання у разі потреби реагувати на можливі провокаційні дії російського контингенту.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Справді, Придністров'я може використовуватися як відповідний плацдарм при підготовці диверсійно-розвідувальних груп ворога. Звичайно, ризик є. І за цим треба спостерігати. Але якщо говорити про той російський контингент, він поки що немає жодної потужності, щоб атакувати Україну. Звичайно, є певні погрози для Молдови, - все це чудово розуміють.

Однак мобілізаційний ресурс, який є на території Придністров'я, на мою думку, має сумнівний рівень боєздатності. Більше того, нагадаю випадок, коли цього регіону минулого року спробували провести мобілізаційні заходи. Дуже багато хто з тих, хто мав з'явитися у військові казарми, сіли в машини, знайшли свої паспорти Молдови, Румунії, України в тому числі і рушили у напрямку Молдови", - пояснив представник Одеської ОВА.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах