На Одещині пенсіонерка без заощаджень подарувала своєму синові-митнику квартиру

На Одещині пенсіонерка без заощаджень подарувала своєму синові-митникові квартиру.

На Одещині пенсіонерка без заощаджень подарувала своєму синові-митникові квартиру. Фото: nazk.gov.ua

Події
23 лютого 2023 09:02

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у одеського митника необґрунтований актив – квартиру в Одесі та два паркомісця за 2,8 мільйона гривень. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Заступник начальника митного посту – начальника відділу митного посту "Одеса – автомобільний" Одеської митниці отримав квартиру та два паркомісця від своєї матері-пенсіонерки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У той же час, мати чиновника за період з 1998 по 2020 рік отримала 16 632 гривень. Також серед доходів родички – пенсія, розмір якої станом на дату придбання нерухомості становив 2 750 гривень на місяць та субсидія на газ.

Тобто реальної нагоди накопичити на подарунок синові мати не мала. Це свідчить про те, що квартира не є необґрунтованим активом.

НАЗК направило матеріали щодо чиновника до САП для вирішення питання про звернення до суду з позовом про визнання необґрунтованим активів та стягнення їх у дохід держави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах