На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський"

На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" - фото

На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" - фото

Події
24 лютого 2023 14:58

Нацполіція провела масштабну спецоперацію для затримання карних злочинців в Одеській області, серед яких "куратор" регіону - "злодій у законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський", який має тісні зв'язки з криміналітетом РФ. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Йому та його п'ятьом спільникам повідомили про підозру, двох "дивлячих" затримали. Крім того, вирішується питання про примусове видворення представників криміналітету з оточення "злодія в законі".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліуейські отримали докази причетності осіб з високими званнями в ієрархії кримінального світу до організації та участі у так званій "сходці". За участю підсанкційного "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" відбулися злочинні збори, де визначилися з кандидатурами осіб та призначили їх "дивлячими" у СІЗО та за містом Чорноморськ. Крім того, обрали осіб серед заарештованих та з волі, які відповідатимуть за збирання та розподіл коштів "злочинного товариша", а також за "кураторство" злочинних груп, які планують "працювати" на території області.

Відомо, що 41-річний уродженець Грузії "злодій у законі" "Лавасогли-Батумський" входить до найближчого оточення "злодія в законі" на прізвисько "Шакро Молодий", який підтримує війну РФ проти України і дав своє "добро" на участь російських в'язнів у бойових діях. Маючи дружні стосунки з "Лавасогли-Батумським", "Шакро Молодий" хотів використати його зв'язки на користь держави-агресора.

Усього на підставі зібраних під час слідства доказів шести представникам криміналітету повідомили підозру. Серед них – "злодій у законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський", четверо так званих "дивлячих" - за держустановою "Одеський слідчий ізолятор" та за окремими його корпусами, за містом Чорноморськ, а також колишній "куратор" за цим містом.

Їх звинувачують за статтями:

– ч. ч. 2 та 3 ст. 255-1 (встановлення чи розповсюдження злочинного впливу);

– ч. 1 ст. 255-2 (Організація, сприяння у проведенні чи участь у злочинних зборах (сході)) Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели 29 обшуків за місцями проживання та утримання підозрюваних, а також наближених до них осіб, вилучили зброю, гроші, заборонені в обігу речовини, автомобілі, а також "інструкції", як поводитися і що говорити у разі викриття правоохоронцями.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманим особам, оголошення "злодія в законі" в міжнародний розшук та примусове видворення осіб з його оточення.



  • На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото
  • На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото 1
  • На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото 2
  • На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото 3
  • На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото 4

На Одещині затримали "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" фото


Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах